Over mij

Pagina bekijken

Wat leuk dat je mijn site bezoekt. Ik ben Karina Schot en sinds februari 2017 heb ik mijn praktijk voor voetreflex. Mijn voetenavontuur begon met een heuse droom over voetreflex en deze heb ik gerealiseerd door te starten met de studie voetreflexPlus.

Ik heb mijn opleiding gevolgd bij Total Health Academy waar ik geleerd heb de Westerse wetenschap, de Oosterse geneeskunde en het holistisch mensbeeld te integreren in de voetreflexbehandelingen. Dit maakt de massages uniek en individueel gericht.

Ik heb mij gespecialiseerd in gewichtsbeheersing en de vrouw en hormonen. Ik heb een verdieping gedaan in de Traditionele Chinese geneeswijze omdat ik hun zienswijze op geneeskunde fascinerend vind. Je leert te kijken naar het functioneren van het hele lichaam.

Mijn scriptie richtte zich op voetreflexPlus en heesheid met globus gevoelens (brok in de keel). Uit mijn onderzoek kan geconcludeerd worden dat de combinatie logopedie en voetreflexPlus zeer goed werkt. Het ontspannend effect in het lichaam geeft rust in het keelgebied. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam zorgt voor herstel van diepere lagen in het lichaam. Ik ben dan ook blij en dankbaar dat uit dit onderzoek een samenwerking met de logopedist is voortgezet!

Ik heb de nascholing Covid-19, een route naar herstel, gevolgd. Veel mensen die corona hebben gehad, ervaren een nasleep; vermoeidheid, moeite met ademhalen, hoesten, hoofdpijn, geur- en smaakverlies en darmklachten zijn veel gehoorde klachten waardoor het normale leven nog niet of deels opgepakt kan worden. Het protocol dat ik geleerd heb, richt zich op drukpunten op de armen en benen en rustige zachte massagegrepen op de voeten waardoor er in kleine stapjes meer vitaliteit terugvonden wordt. Ik heb al vele cliënten mogen helpen en zijn erg blij met het resultaat.

In december 2021 heb ik twee cursussen gevolgd; tenen lezen en voetdiagnostiek. Deze cursussen zijn nauw met elkaar verbonden en leren mij nog beter naar de voet te kijken. Wat vertelt jouw voet mij over jouw gezondheid, jouw karakter en waar kan ik en mag ik iets voor je betekenen?

In januari 2022 heb de nascholing Rouwverwerking gevolgd. Rouwen is een proces waar we allemaal mee te maken krijgen. Niet alleen in bij het verlies van een dierbare maar ook een scheiding, een ziekte of (gedwongen) ontslag brengt ons in een vorm van rouwproces. De massages zijn zacht en brengen je (opnieuw) in de flow om het proces van rouw te doorlopen met een nieuwe kijk, gevoel en gedachte.

Sinds juni 2022 mag ik ook Transformational Cupping behandelingen geven. Erg trots op omdat het een mooie aanvulling is op hetgeen ik nu al beheers en doe. Zo kan ik nog gerichter en efficiënter werken om je klachten dan wel ongemakken te verminderen dan wel te laten verdwijnen.

Ik heb gekozen voor de naam Feettaal omdat het mijn beide vakgebieden weerspiegelt. In mijn werk als logopedist houd ik me onder meer bezig met taalstoornissen en als voetreflextherapeut lees ik je voet. In beide vakken streef ik naar maximale verbetering waardoor je beter en vitaler in je vel komt te zitten.

Ik hoop je binnenkort te mogen ontmoeten in mijn praktijk

Feettale groet, Karina